6% btw over toegangsprijs voor een ‘late night show’

1 uur geleden

De toegangsprijs voor een gevarieerde 'late night show' is belast met 6%. Want zo’n liveshow is vergelijkbaar met voorstellingen waarvoor de toegangsprijs ook is belast met 6% btw.

Regeerakkoord gepresenteerd

8 dagen geleden

Vandaag hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het regeerakkoord gepresenteerd.

Belastingplan 2018. Kijk op rijksoverheid.nl wat de voorgestelde veranderingen zijn

29 dagen geleden

Nu het kabinet de begroting voor 2018 heeft gepresenteerd, nemen ze ook het Belastingplan 2018 in behandeling. U vindt de voorgestelde veranderingen voor belastingen en toeslagen op rijksoverheid.nl.

Afkoop pensioen in eigen beheer: let op dat de juiste bv aangifte doet

1 maand geleden

Het aangeven van de afkoop van het pensioen in eigen beheer gaat niet altijd goed. Wij zien dat soms de verkeerde bv's aangifte doen. Of dat bv's te vroeg aangifte doen.

Vraag op tijd uw btw terug uit andere EU-landen

2 maanden geleden

Betaalde u in 2016 btw in een ander EU-land die u nog wilt terugvragen? Doe dat dan nu alvast, om te voorkomen dat u te laat bent en u die btw niet meer terugkrijgt.

Fipronil in eieren: uitstel van betaling voor bedrijven

2 maanden geleden

Hebt u een bedrijf dat tijdelijk betalingsproblemen heeft door fipronil in eieren? Dan kunt u uitstel van betaling voor belastingverplichtingen krijgen.

Bpm en motorrijtuigenbelasting: glazen panelen zijkant bestelauto

3 maanden geleden

Wilt u aan de buitenkant van de laadruimte van uw bestelauto glaslookpanelen (ook wel blinderingspanelen) plaatsen? Dan mag u daar nu ook blinderingspanelen monteren die van echt glas gemaakt zijn. Ze moeten wel zijn voorzien van een zogenoemd E-keurmerk.

Afhandeling massaal bezwaar privégebruik auto en btw (update: 17 juli 2017)

5 maanden geleden

Er zijn ruim 2 miljoen bezwaarschriften ingediend over privégebruik auto voor de btw. De Staatssecretaris van Financiën heeft deze bezwaren op 29 maart 2017 aangewezen als massaal bezwaar. Op 1 juni is de collectieve uitspraak van de Belastingdienst in deze massaal bezwaarprocedure in de Staatscourant gepubliceerd. Lees wat deze uitspraak betekent en hoe de verdere afhandeling verloopt.

Uitspraak Hoge Raad over btw-heffing privégebruik auto

6 maanden geleden

De Belastingdienst heeft kennisgenomen van de uitspraken. In twee zaken zijn alle klachten door de Hoge Raad ongegrond verklaard. Voor de andere twee zaken geldt dat de zaak is verwezen naar het hof ’s-Hertogenbosch. De Hoge Raad geeft aan dat de Belastingdienst aan de hand van de 4 uitspraken op de bezwaren zal beslissen. De Belastingdienst bestudeert de arresten van de Hoge Raad en beziet de eventuele gevolgen voor wet- en regelgeving en voor de afhandeling van de massaal bezwaarprocedure.

6% btw over toegangsprijs voor toegang tot steigers en dakgoten om de oorspronkelijke ornamenten aan de buitenkant van een monumentale kerk te bekijken

6 maanden geleden

Vraagt u een toegangsprijs voor het bekijken van de oorspronkelijke ornamenten van een monumentale kerk via steigers of dakgoten? Dan rekent u 6% btw over de toegangsprijs.

Bezwaar tegen uw privégebruik auto voor de btw over 2016

10 maanden geleden

De Belastingdienst wijzigt behandeling bezwaar privégebruik auto voor de btw over het jaar 2016. Als u eerder bezwaar hebt gemaakt, dan wordt uw bezwaar automatisch ook in 2016 in behandeling genomen.

Ander tijdstip voor uw aangiftebrief omzetbelasting in 2016

2 jaaren geleden

Voortaan krijgt u uw aangiftebrief voor de btw op een ander tijdstip dan u gewend bent. U krijgt deze brief dan kort voordat u over het 1e tijdvak van het jaar btw-aangifte moet doen.