Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk? Bereid u voor op Brexit (update)

17 dagen geleden

Op 29 maart verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK) de EU. Het VK wordt dan een land buiten de EU. Dat heeft gevolgen voor bedrijven die zakendoen met het VK. Bereid u daarom goed voor.

Btw-tarief 9% geldt ook voor correctie voorbelasting eten en drinken personeel

24 dagen geleden

Geeft u uw personeel gratis eten en drinken, of tegen een lage vergoeding? En moet u uw btw-aangifte corrigeren omdat u boven de € 227 kostenvoordeel per werknemer per jaar uitkomt? Dan geldt bij de correctie van uw btw-aangifte ook een percentage van 9%.

Mijn Belastingdienst vernieuwd

1 maand geleden

Vanaf 22 januari 2019 ziet het portaal ‘Mijn Belastingdienst’ er anders uit. Het portaal is namelijk geschikt gemaakt voor mobiel gebruik.

21% btw voor de levering van giclees aan de bezoekers van een museum

1 maand geleden

Levert een museumwinkel aan een museumbezoeker een giclee of ‘canvas’ van een schilderij dat op dat moment in het museum wordt tentoongesteld? Dan is die levering geen prestatie die nauw samenhangt met het verlenen van toegang tot het museum. De levering is daarom belast met 21% btw.

Veranderingen in voorlopige aanslag vennootschapsbelasting

1 maand geleden

Vanaf 1 januari 2019 wijzigt het aanslagbiljet voor de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting.

Waardering van verpachte gronden in box 3 2018 beschikbaar

2 maanden geleden

De uitgangspunten en normen 2018 voor de waardering van verpachte gronden (grasland en bouwland) in box 3 zijn bekend.

'Landelijke Landbouwnormen 2018' beschikbaar

2 maanden geleden

De 'Landelijke Landbouwnormen 2018' zijn beschikbaar. Hierin vindt u de normbedragen voor 2018 voor de meest gangbare kostenposten, en voor bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden voor agrarische bedrijven.

Vrijstelling van btw voor sportorganisaties en sportclubs uitgebreid

2 maanden geleden

Diensten van sportorganisaties en sportclubs zijn vaak vrijgesteld van btw. Vanaf 1 januari 2019 wordt deze vrijstelling uitgebreid.

Veranderingen in Verzoek of wijziging voorlopige aanslag vennootschapsbelasting

2 maanden geleden

Vanaf 1 januari 2019 wijzigt het formulier ‘Verzoek of wijziging voorlopige aanslag vennootschapsbelasting’.

Lage btw-tarief vanaf 1 januari 2019 naar 9%

2 maanden geleden

Vanaf 1 januari 2019 is het lage btw-tarief 9%. Het Belastingplan 2019, dat dit regelt, is op 18 december 2018 aangenomen door de Eerste Kamer.

Belastingplan 2019 aangenomen

2 maanden geleden

De Eerste Kamer heeft 18 december ingestemd met het Belastingplan 2019. Het Belastingplan bevat ruim 60 belastingmaatregelen voor burgers en bedrijven.

'Landelijke Landbouwnormen': normen voor eigen verbruik en priv├ęgebruik 2018 beschikbaar

2 maanden geleden

Jaarlijks publiceren wij de 'Landelijke Landbouwnormen'. De normen voor eigen verbruik en richtlijnen voor priv├ęgebruik zijn nu beschikbaar.

13 december: gratis webinar Een eigen bedrijf starten

3 maanden geleden

Wilt u een bedrijf starten of bent u net een bedrijf gestart? Meld u dan aan voor het webinar ‘Een eigen bedrijf starten’ op donderdag 13 december. Ondernemersplein organiseert dit webinar in samenwerking met de Belastingdienst en KvK.

3 januari 2019: start Mijn Belastingdienst Zakelijk

3 maanden geleden

In januari gaat ons nieuwe portaal voor ondernemers de lucht in: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Zzp'ers en eenmanszaken kunnen daar btw-aangifte doen, hun btw-aangifte corrigeren, een opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) doen en hun rekeningnummer opgeven of wijzigen. Maar dat is nog maar het begin. In de loop van 2019 kunnen alle ondernemers in Mijn Belastingdienst Zakelijk aangifte gaan doen voor de btw, loonheffingen en vennootschapsbelasting.

Verwerking van uw bpm-aangifte duurt mogelijk langer

3 maanden geleden

Op dit moment hebben wij last van verstoringen bij de verwerking van bpm-aangiften. Hierdoor duurt de afgifte van een nieuw kenteken voor uw motorrijtuig mogelijk langer. Onze excuses hiervoor.

Einde pilot inloggen met Idensys en iDIN

3 maanden geleden

Vanaf 24 november 2018 kunt u bij de Belastingdienst niet meer inloggen met Idensys en iDIN. Maakt u daarom vanaf dat moment weer gebruik van DigiD of e-Herkenning.

Naheffingsaanslag btw gekregen? Lees wat u moet doen

3 maanden geleden

Vanaf 24 november versturen we weer de naheffingsaanslagen voor de btw. Over die aanslagen krijgen wij regelmatig vragen. Om u te helpen hebben we een checklist waarmee u kunt kijken hoe u zo’n naheffingsaanslag zo snel mogelijk afhandelt.

Elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst vertraagd

7 maanden geleden

Door een technische storing is het mogelijk dat elektronisch berichten van en naar de Belastingdienst vertraagd worden verwerkt.