Het Verenigd Koninkrijk verlaat de Europese Unie (update)

10 dagen geleden

De datum van Brexit is uitgesteld tot uiterlijk 31 oktober 2019.

Verblijfskosten eigen rijders: bedrag 2019 vastgesteld

11 dagen geleden

Transportondernemers (eigen rijders) die meerdaagse internationale ritten maken of op meer dagen internationale ritten maken, mogen onder voorwaarden per dag een vast bedrag aan verblijfskosten aftrekken. Voor 2019 is dit bedrag vastgesteld op € 37,50.

Btw-tarieven monitorlijnen en wegwerpcartridges, jerrycans en zakken met medicinale sodalime

24 dagen geleden

Losse monitorlijnen voor katheters vallen onder het btw-tarief van 9%. Wegwerpcartridges gevuld met medicinale sodalime ook. Maar jerrycans en zakken met medicinale sodalime vallen onder het btw-tarief van 21%.

Btw-tarief van 21% voor de levering van tussentreden op een trap

1 maand geleden

Met tussentreden is traplopen minder inspannend voor mindervaliden. Tussentreden geven echter geen ondersteuning voor hand, arm of oksel. Daarom valt de levering van tussentreden onder het btw-tarief van 21%.

Levering van colloïdaal edelmetaalwater valt onder btw-tarief van 21%

2 maanden geleden

Colloïdaal edelmetaalwater is geen drinkwaar of drinkwater voor menselijke consumptie. Daarom valt de levering van colloïdaal edelmetaalwater onder het btw-tarief van 21%.

Btw-tarief 9% geldt ook voor correctie voorbelasting eten en drinken personeel

3 maanden geleden

Geeft u uw personeel gratis eten en drinken, of tegen een lage vergoeding? En moet u uw btw-aangifte corrigeren omdat u boven de € 227 kostenvoordeel per werknemer per jaar uitkomt? Dan geldt bij de correctie van uw btw-aangifte ook een percentage van 9%.

Mijn Belastingdienst vernieuwd

3 maanden geleden

Vanaf 22 januari 2019 ziet het portaal ‘Mijn Belastingdienst’ er anders uit. Het portaal is namelijk geschikt gemaakt voor mobiel gebruik.

Einde pilot inloggen met Idensys en iDIN

5 maanden geleden

Vanaf 24 november 2018 kunt u bij de Belastingdienst niet meer inloggen met Idensys en iDIN. Maakt u daarom vanaf dat moment weer gebruik van DigiD of e-Herkenning.

Elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst vertraagd

9 maanden geleden

Door een technische storing is het mogelijk dat elektronisch berichten van en naar de Belastingdienst vertraagd worden verwerkt.