Startersdag 10 maart - u kunt u nu aanmelden

1 uur geleden

Bent u net uw eigen bedrijf begonnen? Of denkt u daarover na? Dan is de Startersdag iets voor u! Een gratis evenement met informatieve en inspirerende presentaties en een informatiemarkt. Op zaterdag 10 maart 2018 organiseert de Kamer van Koophandel weer zo’n dag. Deze keer in 3 steden:Amsterdam, Arnhem en Breda. Maar u kunt het programma ook online volgen.

Zzp’ers gezocht voor de proef 'Boekhouden, belastingaangifte en betalen in één'

4 dagen geleden

Ziet u op tegen de boekhouding? Bang voor fouten, en gedoe met de Belastingdienst? Nergens voor nodig. U kunt u nu aanmelden voor een proef met online boekhoudpakketten waarmee u in één moeite door uw boekhouding, btw-aangifte en betaling regelt.

Afgifte btw-nummer duurt in januari en februari langer

7 dagen geleden

Als u zich aanmeldt als nieuwe ondernemer, krijgt u normaal gesproken binnen 5 werkdagen een brief met uw btw-nummer van ons. In januari en februari duurt dat langer. U krijgt hiermee te maken als u zich hebt aangemeld met het formulier 'Opgaaf zonnepaneelhouders' of het formulier 'Opgaaf startende onderneming', of als u zich hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Handhaving wet DBA verder uitgesteld tot 1 januari 2020

11 dagen geleden

De handhaving van de wet DBA is verder uitgesteld: opdrachtgevers en zzp'ers krijgen tot 1 januari 2020 geen naheffingen en boetes. Vanaf 1 juli 2018 breiden wij wel de handhaving bij kwaadwillenden uit. Dit staat in de Kamerbrief van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de staatssecretaris van Financiën.

Aanleveren uitbetaalde bedragen aan derden: vóór 1 maart

13 dagen geleden

Hebt u in 2017 bedragen aan derden uitbetaald? Dan moest u die eigenlijk voor 1 februari 2018 aanleveren. Maar dit jaar kunt u eenmalig aanleveren tot 1 maart 2018.

Tabel 1 Wet op de Omzetbelasting geactualiseerd

21 dagen geleden

Op 1 januari 2018 is de toelichting op Tabel 1 bij de Wet op de omzetbelasting 1968 geactualiseerd. In deze tabel staan de goederen en diensten waarvoor het verlaagde btw-tarief van 6% geldt. De actualisering gaat onder andere over embolisatieproducten, medische rompertjes voor huisdieren, medische instrumenten die tumoren bestrijden en VR-brillen.

Pensioen in eigen beheer afkopen? In 2018 is de afkoopkorting 25%

28 dagen geleden

Sinds 1 juli 2017 kunt u geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen. U kunt ervoor kiezen om het pensioen in eigen beheer af te kopen. Doet u dat dit jaar, dan krijgt u een afkoopkorting van 25%.

Landelijke Landbouwnormen 2017 beschikbaar

2 maanden geleden

De Landelijke Landbouwnormen 2017 zijn beschikbaar. Hierin vindt u de normbedragen voor 2017 voor de meest gangbare kostenposten, en voor bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden voor agrarische bedrijven.

Kansspelbelasting: tijdelijke verhoging tarief vanaf 1 januari 2018

2 maanden geleden

Het tarief van de kansspelbelasting wordt op 1 januari 2018 tijdelijk verhoogd van 29 naar 30,1%. De wijziging gaat in op 1 januari 2018, om 00.00 uur.

Hebt u in 2012 zonnepanelen aangeschaft? Dan mag u de btw nog terugvragen in 2017

2 maanden geleden

Vraag de btw over 2012 terug door eerst het formulier 'Opgaaf zonnepaneelhouders' in te vullen en naar ons te sturen. Dit formulier moet uiterlijk 31 december 2017 bij ons binnen zijn.

Btw-aangifte corrigeren? Vanaf 1 januari 2018 alleen digitaal

2 maanden geleden

Vanaf 1 januari 2018 kunt u als ondernemer een correctie op uw btw-aangifte (‘suppletie’) alleen nog maar digitaal doorgeven. Via onze internetsite of uw eigen software.

Eerste Kamer stemt in met het Belastingplan 2018

2 maanden geleden

Op dinsdag 19 december heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2018.

'Landelijke Landbouwnormen': normen voor eigen verbruik en privégebruik 2017 beschikbaar

2 maanden geleden

Jaarlijks publiceren wij de 'Landelijke Landbouwnormen'. De normen voor eigen verbruik en richtlijnen voor privégebruik zijn nu beschikbaar.

6% btw voor de toegangsprijs voor een escaperoom

3 maanden geleden

Als een escaperoom een primair én permanent voor vermaak en dagrecreatie ingerichte voorziening is, geldt voor de toegangsprijs voor die escaperoom het btw-tarief van 6% btw.

Btw terugvragen bij oninbare vorderingen vanaf 2018

3 maanden geleden

Wilt u btw terugvragen omdat een klant uw factuur niet (volledig) betaalt? Lees hoe u dat doet vanaf 1 januari 2018.

Belastingplan 2018. Kijk op rijksoverheid.nl wat de voorgestelde veranderingen zijn

5 maanden geleden

Nu het kabinet de begroting voor 2018 heeft gepresenteerd, nemen ze ook het Belastingplan 2018 in behandeling. U vindt de voorgestelde veranderingen voor belastingen en toeslagen op rijksoverheid.nl.

6% btw over toegangsprijs voor toegang tot steigers en dakgoten om de oorspronkelijke ornamenten aan de buitenkant van een monumentale kerk te bekijken

10 maanden geleden

Vraagt u een toegangsprijs voor het bekijken van de oorspronkelijke ornamenten van een monumentale kerk via steigers of dakgoten? Dan rekent u 6% btw over de toegangsprijs.

Ander tijdstip voor uw aangiftebrief omzetbelasting in 2016

2 jaaren geleden

Voortaan krijgt u uw aangiftebrief voor de btw op een ander tijdstip dan u gewend bent. U krijgt deze brief dan kort voordat u over het 1e tijdvak van het jaar btw-aangifte moet doen.