21% btw voor het gebruikmaken van een cryosauna

14 uren geleden

Het gelegenheid geven tot gebruik van een cryosauna is niet te vergelijken met het gelegenheid geven tot gebruik van een traditionele sauna. Daarom is deze dienst belast met 21% btw.

21% btw voor de levering van een maagballon

14 uren geleden

Een maagballon die gebruikt wordt om het hongergevoel weg te nemen door de maag gedeeltelijk te vullen, is geen katheter. Daarom is de levering van een maagballon belast met 21% btw.

Fipronil in eieren: uitstel van betaling voor bedrijven

7 dagen geleden

Hebt u een bedrijf dat tijdelijk betalingsproblemen heeft door fipronil in eieren? Dan kunt u uitstel van betaling voor belastingverplichtingen krijgen.

6% btw voor begrazing van (natuur)gebieden door schapen in opdracht van landbouwers

8 dagen geleden

Het laten begrazen van (natuur)gebieden door schapen in opdracht van veehouders of land-, tuin- of bosbouwers, is gelijk te stellen met een dienst door een agrarisch loonbedrijf en is belast met 6 % btw.

21% btw voor puzzeltocht buiten attractiepark

8 dagen geleden

Het gelegenheid geven tot deelname aan een puzzeltocht in een vervoermiddel dat ter beschikking wordt gesteld door een exploitant van een attractiepark, waarbij de puzzeltocht buiten het attractiepark plaatsvindt, is belast met 21 % btw.

6% btw voor de levering van zelf vervaardigde houten beelden door een woodcarver

9 dagen geleden

De levering van een houten beeld door een woodcarver die dat beeld zelf vervaardigde, is onder voorwaarden een levering van een kunstwerk. In dat geval is de levering dus belast met 6% btw.

Verplichte btw-verleggingsregeling voor telecommunicatiediensten op komst

15 dagen geleden

Bent u ondernemer en levert u in Nederland telecommunicatiediensten aan andere ondernemers die zulke diensten leveren aan hun afnemers? Dan mag u vanaf 1 september 2017 op uw facturen géén btw meer berekenen over deze diensten. In plaats daarvan vermeldt u 'btw verlegd'. De bedoeling hiervan is btw-fraude te voorkomen.

Bpm en motorrijtuigenbelasting: glazen panelen zijkant bestelauto

1 maand geleden

Wilt u aan de buitenkant van de laadruimte van uw bestelauto glaslookpanelen (ook wel blinderingspanelen) plaatsen? Dan mag u daar nu ook blinderingspanelen monteren die van echt glas gemaakt zijn. Ze moeten wel zijn voorzien van een zogenoemd E-keurmerk.

Vanaf 2 juni 2017 mogen ondernemers de btw verleggen van telecommunicatiediensten die in Nederland plaatsvinden tussen ondernemers die deze telecommunicatiediensten verrichten

3 maanden geleden

Met deze goedkeuring lopen wij vooruit op een wijziging van het uitvoeringsbesluit omzetbelasting 1968.

Nieuwe look aanslagbiljetten Vpb

3 maanden geleden

Aanslagbiljetten Vpb hebben voortaan een nieuwe lay-out.

Handhaving wet DBA verder uitgesteld tot 1 juli 2018

3 maanden geleden

De handhaving van de wet DBA is verder uitgesteld. Opdrachtgevers en zzp'ers krijgen tot 1 juli 2018 geen naheffingen en boetes.

Afhandeling massaal bezwaar privégebruik auto en btw (update: 17 juli 2017)

3 maanden geleden

Er zijn ruim 2 miljoen bezwaarschriften ingediend over privégebruik auto voor de btw. De Staatssecretaris van Financiën heeft deze bezwaren op 29 maart 2017 aangewezen als massaal bezwaar. Op 1 juni is de collectieve uitspraak van de Belastingdienst in deze massaal bezwaarprocedure in de Staatscourant gepubliceerd. Lees wat deze uitspraak betekent en hoe de verdere afhandeling verloopt.

Uitspraak Hoge Raad over btw-heffing privégebruik auto

4 maanden geleden

De Belastingdienst heeft kennisgenomen van de uitspraken. In twee zaken zijn alle klachten door de Hoge Raad ongegrond verklaard. Voor de andere twee zaken geldt dat de zaak is verwezen naar het hof ’s-Hertogenbosch. De Hoge Raad geeft aan dat de Belastingdienst aan de hand van de 4 uitspraken op de bezwaren zal beslissen. De Belastingdienst bestudeert de arresten van de Hoge Raad en beziet de eventuele gevolgen voor wet- en regelgeving en voor de afhandeling van de massaal bezwaarprocedure.

6% btw over toegangsprijs voor toegang tot steigers en dakgoten om de oorspronkelijke ornamenten aan de buitenkant van een monumentale kerk te bekijken

4 maanden geleden

Vraagt u een toegangsprijs voor het bekijken van de oorspronkelijke ornamenten van een monumentale kerk via steigers of dakgoten? Dan rekent u 6% btw over de toegangsprijs.

Uitfaseren pensioen in eigen beheer gaat in op 1 april 2017

5 maanden geleden

De Eerste Kamer heeft op 7 maart 2017 het voorstel Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen aangenomen.

Bezwaar tegen uw privégebruik auto voor de btw over 2016

8 maanden geleden

De Belastingdienst wijzigt behandeling bezwaar privégebruik auto voor de btw over het jaar 2016. Als u eerder bezwaar hebt gemaakt, dan wordt uw bezwaar automatisch ook in 2016 in behandeling genomen.

6% btw voor push-up ijsjes met alcohol

1 jaar geleden

Ijsjes die alcohol bevatten vallen onder het btw-tarief van 6%.

Ander tijdstip voor uw aangiftebrief omzetbelasting in 2016

2 jaaren geleden

Voortaan krijgt u uw aangiftebrief voor de btw op een ander tijdstip dan u gewend bent. U krijgt deze brief dan kort voordat u over het 1e tijdvak van het jaar btw-aangifte moet doen.