'Landelijke Landbouwnormen': normen voor eigen verbruik en privégebruik 2017 beschikbaar

5 dagen geleden

Jaarlijks publiceren wij de 'Landelijke Landbouwnormen'. De normen voor eigen verbruik en richtlijnen voor privégebruik zijn nu beschikbaar.

Btw-aangifte corrigeren? Vanaf 1 januari 2018 alleen digitaal

12 dagen geleden

Vanaf 1 januari 2018 kunt u als ondernemer een correctie op uw btw-aangifte (‘suppletie’) alleen nog maar digitaal doorgeven. Via onze internetsite of uw eigen software.

Pensioen in eigen beheer afkopen? In 2017 de hoogste korting

14 dagen geleden

Sinds 1 juli van dit jaar kunt u geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen. U kunt ervoor kiezen om de fiscale balanswaarde van het pensioen dat u hebt opgebouwd, af te kopen. Doet u dat nog dit jaar, dan krijgt u de hoogste korting.

6% btw voor de toegangsprijs voor een escaperoom

14 dagen geleden

Als een escaperoom een primair én permanent voor vermaak en dagrecreatie ingerichte voorziening is, geldt voor de toegangsprijs voor die escaperoom het btw-tarief van 6% btw.

Btw terugvragen bij oninbare vorderingen vanaf 2018

19 dagen geleden

Wilt u btw terugvragen omdat een klant uw factuur niet (volledig) betaalt? Lees hoe u dat doet vanaf 1 januari 2018.

Valse telefoontjes over betalen belastingschuld

22 dagen geleden

Wij waarschuwen u voor valse telefoontjes over het betalen van uw belastingschuld. Iemand doet bijvoorbeeld alsof hij een medewerker van de Belastingdienst is en zegt dat u meteen geld moet overmaken. Ga niet in op deze verzoeken!

Rapport 'Private equity en fiscaliteit'

22 dagen geleden

De Belastingdienst heeft het rapport 'Private equity en fiscaliteit' gepubliceerd. U kunt dit rapport downloaden.

Besluit 'Omzetbelasting. Administratieve-, facturerings- en andere verplichtingen' gewijzigd

29 dagen geleden

De staatssecretaris heeft het besluit van 6 december 2014 over administratieve, facturerings- en andere verplichtingen voor de btw geactualiseerd. De wijzigingen gelden vanaf 20 oktober 2017.

Belastingplan 2018. Kijk op rijksoverheid.nl wat de voorgestelde veranderingen zijn

3 maanden geleden

Nu het kabinet de begroting voor 2018 heeft gepresenteerd, nemen ze ook het Belastingplan 2018 in behandeling. U vindt de voorgestelde veranderingen voor belastingen en toeslagen op rijksoverheid.nl.

Afkoop pensioen in eigen beheer: let op dat de juiste bv aangifte doet

3 maanden geleden

Het aangeven van de afkoop van het pensioen in eigen beheer gaat niet altijd goed. Wij zien dat soms de verkeerde bv's aangifte doen. Of dat bv's te vroeg aangifte doen.

Bpm en motorrijtuigenbelasting: glazen panelen zijkant bestelauto

5 maanden geleden

Wilt u aan de buitenkant van de laadruimte van uw bestelauto glaslookpanelen (ook wel blinderingspanelen) plaatsen? Dan mag u daar nu ook blinderingspanelen monteren die van echt glas gemaakt zijn. Ze moeten wel zijn voorzien van een zogenoemd E-keurmerk.

6% btw over toegangsprijs voor toegang tot steigers en dakgoten om de oorspronkelijke ornamenten aan de buitenkant van een monumentale kerk te bekijken

8 maanden geleden

Vraagt u een toegangsprijs voor het bekijken van de oorspronkelijke ornamenten van een monumentale kerk via steigers of dakgoten? Dan rekent u 6% btw over de toegangsprijs.

Bezwaar tegen uw privégebruik auto voor de btw over 2016

12 maanden geleden

De Belastingdienst wijzigt behandeling bezwaar privégebruik auto voor de btw over het jaar 2016. Als u eerder bezwaar hebt gemaakt, dan wordt uw bezwaar automatisch ook in 2016 in behandeling genomen.

Ander tijdstip voor uw aangiftebrief omzetbelasting in 2016

2 jaaren geleden

Voortaan krijgt u uw aangiftebrief voor de btw op een ander tijdstip dan u gewend bent. U krijgt deze brief dan kort voordat u over het 1e tijdvak van het jaar btw-aangifte moet doen.